Thursday, November 19, 2009

Wow, What a Globe Screen!!

I visited the Heureka science museum today and they had this amazing, animated globe hanging in the air.

I was told it's technology prepared by the American NOAA organization. Four projectors carefully aligned to make the globe act as one screen. The resolution was sharp and the experience is flawless. One can walk around the globe and study it from any angle.

They presented multiple data sets, some having to do with weather (in the picture). Others showing flight patterns and even individual airplanes depicted as little beams of light. The globe can be span around using a Wii remote.

Even better, this Finnish invention could be used to roll the globe, and even squeeze it! :)

Tuesday, November 17, 2009

Zune-alvelu XBox 360:llä



Microsoft avasi tänään videovuokraamon nettiin myös Suomessa, ja katsomani pätkien perusteella (Welho 5M yhteydellä) kaikki näyttää hyvältä. Paitsi lisenssisopimus, joka on vähintäänkin "kuvaava".

Jos yrityksellä ei ole halua, aikaa tai osaamista lukea omat lisenssitekstinsä kuntoon ennen palvelun (sorry: alvelun ;) aloittamista, niin sietää mennä itseensä.

Lisenssissä on muuten 28 kohtaa (muistaakseni) ja sen läpi skrollaamiseen menee arviolta 4-5 minuuttia (lukemiseen ehkä tunti).

Parasta tietenkin olisi, jos MS ystävällisesti (ja vähintäänkin auttaakseen itseään) tarkistaisi lakitekstinsä ja pudottaisi sen järkevän kokoiseksi. Säästäisivät käännöskuluissa kenties miljoonia. Mutta he ovat lakiosastonsa vankeja. "Kun ei vain sattuis mitään", kuten kolleegani tapasi sanoa.

Tällaiset lakitekstit eivät istu nykymaailmaan.

Itse palvelu on silti hyvä ja sopuhintainen. 240 MS-pojoa HD-filmistä saa ainakin itseni katsomaan "V for Vendettan" tänä iltana. DVD:t taisivat muuten juuri kuolla. :)